Je eigen online boekencollectie bijhouden?

Heb je een boekenkast, kamer(s) of een heel huis vol met boeken? Misschien zelfs je eigen (kleine) bibliotheek? Dan kan het voorkomen dat je niet precies meer weet welk boek je wel of niet in die enorme collectie hebt staan. Hoe handig zou het zijn om al deze boeken in een eigen database bij te kunnen houden?

Op VindBoek.nl is het vanaf nu ook mogelijk om onze boekendatabase met informatie over miljoenen boeken te gebruiken om uw collectie bij te houden. Bij iedere pagina met boekinformatie op onze website staan links om dat boek toe te voegen aan je eigen virtuele collectie.

Hoe voeg ik een boek toe aan mijn virtuele collectie?
Door gebruik te maken van onze uitgebreide zoekmachine zijn bijna alle boeken ter wereld met een ISBN nummer te vinden. Via de zoekmachine kunt u de boekpagina opzoeken en de informatie van het boek controleren. Komt de informatie overeen met het boek? Gebruik dan de ‘Voeg toe aan collectie’ knop om het boek te koppelen aan je collectie.

Nog geen account? Registreer dan snel met je naam, e-mailadres en wachtwoord voor je eigen omgeving. Wij vragen niet meer informatie dan we echt nodig hebben voor een account en zullen deze informatie enkel gebruiken voor het creëren van uw virtuele boekencollectie. Deze informatie word ook niet gedeeld met derden.

Al wel een account? Log dan in met je e-mailadres en wachtwoord.

Na het registreren of inloggen is het boek gelijk gekoppeld aan je collectie. Via het menu zijn je verschillende collecties te bekijken. De boeken in eigen bezit zijn te bekijken via ‘Mijn collectie’.

Verschillende collecties
We hebben een onderscheid aangebracht tussen de verschillende collecties. Zo is het ook mogelijk om bij te houden welke boeken je graag nog toe zou voegen aan je collectie van boeken. Dit kan door het boek toe te voegen aan de wenslijst.

Als boekfanaat heb je vast ook veel boeken wel gelezen, maar niet in je eigen kleine bibliotheek. Dan kan het voorkomen dat je na enkele pagina’s lezen in dat leuke nieuwe boek je je ineens bedenkt dat je dat boek al een gelezen hebt. Daarom hebben we ook de mogelijkheid toegevoegd om een collectie bij te houden van gelezen boeken.

Invoer wijzigen
Op iedere collectiepagina is het mogelijk de invoer te wijzigen door op het potloodje te klikken aan het eind van de regel. Hiermee kan het boek op een andere lijst geplaatst worden of er kan een extra code/beschrijving worden toegevoegd. Dit veld kan onder andere gebruikt worden om bij het boek aan te geven in welke kast of kamer het staat. Ook zou hiermee aangegeven kunnen worden dat het boek is uitgeleend.

Extra ideeën
Wij hebben nog veel meer ideeën die we verder gaan uitwerken voor deze site, maar ook horen we graag jullie input. Heb je een verbetering die we toe kunnen voegen aan deze site? Laat van je horen via het contactformulier en wij gaan er mee aan de slag.