Zout, suiker, vet

Zout, suiker, vet

hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt

Auteur:
Moss Michael
Vertaler:
Nieland-Weits Nannie
Vertaler:
Kooij van der Aad
Vertaler:
Doelman Elke
ISBN:
9789048819041
ISBN10:
9048819040
Uitgever:
Carrera culinair
Taal:
Nederlands
Bindwijze:
E-boek
Publicatiedatum:
20130925
Publicatiestatus:
Available
Druk:
1
Geillustreerd:
Nee
Pagina's:
315 pagina's

Waar te koop:


Bol.com
Zout, suiker, vet
Michael Moss
3 days (€ 0,00)
€ 6,99

Bookspot
Bekijk in de winkel (€ 2,95)
€ 6,99

Extra informatie

Zout, suiker, vet image
Zout, suiker, vet PDF

Reviews

Er zijn nog geen reviews voor 'Zout, suiker, vet'.

Wil je een review schrijven voor dit boek?

:
:
(Nooit getoond op site):

:
:

Verslagen

Er zijn nog geen verslagen voor 'Zout, suiker, vet'.


Wil je een verslag toevoegen aan dit boek

:
:
(Nooit getoond op site):

:
:

Tekst op de achterzijde

Voedselproducenten blijken er alles aan te doen om ons te verleiden en een plekje in onze maag te veroveren, en houden ons zo afhankelijk van zout, suiker en vet. Het aantal mensen met zwaar overgewicht, diabetes en hartziektes is zo schrikbarend toegenomen dat men spreekt van een heuse obesitas-epidemie. Al jaren worden grote voedselbedrijven als Nestlé, Oreos, Kellogs, Procter & Gamble, Coca- Cola en Mars aangesproken op het ongezonde voedsel dat ze op de markt brengen. Zij weerleggen de kritiek met het argument dat de consument de keuze maakt en zij enkel de markt bedienen.

Met schokkende feiten, cijfers en voorbeelden trekt Moss vergelijkingen met de tabaksindustrie
en maakt hij duidelijk hoe de voedselindustrie gebruikmaakt van een ingenieuze mix van wetenschap, marketing en opzettelijke onwetendheid om de supermarktschappen te vullen met ongezonde producten.

Michael Moss, onderzoeksjournalist van The New York Times, won de Pulitzer Prijs voor zijn artikel over het besmette vlees van hamburgers. Sinds 2000 schrijft hij regelmatig voor de krant en in het meer literaire The New Yorker waarbij hij zijn interesse steeds meer richt op de voedselindustrie


Gerelateerde boeken

Zout, suiker, vet
hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt
9789048830008 | 9048830001 | Moss Michael | Druk: 1
Bekijk!
Minimaal 3 aanbiedingen

Zout, suiker, vet
hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt
9789048818921 | 9048818923 | Moss Michael | Druk: 1
Bekijk!
Minimaal 1 aanbieding

Vet geneest, suiker is dodelijk
De oorzaak van en genezing voor hart- en vaatziekte, diabetes, obesitas en andere stofwisselingsstoornissen
9789492665348 | 9492665344 | Fife Bruce | Druk: 1
Bekijk!
Minimaal 2 aanbiedingen

Zoveel suiker vet
door gebruik te maken van afbeeldingen is direct te zien hoeveel koolhydraten (suikers), vetten en calorieën er in een product zitten. Bovendien ziet u in één oogopslag hoeveel u moet bewegen
9789082104400 | 9082104407 | Kors Brigit | Druk: 1

Zout, vet, zuur, hitte
De vier elementen van goed koken
9789000360017 | 9000360013 | Nosrat Samin | Druk: 1
Bekijk!
Minimaal 3 aanbiedingen

Zout, vet, zuur, hitte
De vier elementen van goed koken
9789000361984 | 9000361982 | Nosrat Samin | Druk: 1
Bekijk!
Minimaal 1 aanbieding

Suiker
voor mensen met diabetes
9789031310234 | 9031310239 | Jongh de T.O.H. | Druk: 1
Bekijk!
Minimaal 1 aanbieding

Algemene informatie

Titel:
Zout, suiker, vet
ISBN:
9789048819041
ISBN-10:
9048819040
Auteur:
Moss Michael
Vertaler:
Nieland-Weits Nannie
Vertaler:
Kooij van der Aad
Vertaler:
Doelman Elke

We gebruiken partnerprogramma's van Bol.com en anderen om te verdienen aan bestellingen.